Valikko Sulje

Usein kysyttyä

Tutustu usein kysytyimpiin kysymyksiimme! Jos vastaus ei löydy täältä, voit aina ottaa meihin yhteyttä info@elmox.fi tai soittaa asiakaspalveluumme 050 331 2253.

Yleistä

Autamme ihmisiä veroasioiden ymmärtämisessä. Olemme erikoistuneet virtuaalivaluuttojen verotukseen. Tuomme varmuutta ja ymmärrystä virtuaalivaluuttojen alati muuttuvaan verokenttään, jotta sinun ei tarvitse huolehtia veroasioistasi yksin.

Omaamme yli viiden (5) vuoden kokemuksen virtuaalivaluuttojen verotuksesta. Olemme toimineet virtuaalivaluuttojen verotuksen parissa ensimmäisestä merkittävästä veroilmoitusvuodesta alkaen (koskien vuoden 2017 luovutusvoittoja).

Kehitämme jatkuvasti osaamistamme seuraamalla virtuaalivaluuttamarkkinaa ja sen uusia ilmiöitä voidaksemme sopeuttaa sitä olemassa olevaan verotuskäytäntöön. Meillä on ensi käden tietoa verotuksellisista muutoksista ja siihen liittyvistä asioista. Seuraamme verotuksen kehittymistä niin kansallisella kuin EU-tasolla voidaksemme palvella sinua mahdollisimman laadukkaasti.

Olemme nuori ja joustava organisaatio, joka kykenee auttamaan sinua kattavasti palveluntarpeestasi riippumatta. Palvelemme jokaista asiakastamme henkilökohtaisesti ammattitaidolla. Meitä kiinnostaa auttaa sinua aidosti.

Näemme, että hyvä palvelukokemus koostuu ymmärryksestä, perusteltavissa olevasta lopputuloksesta ja asiakkaamme palvelemisesta alusta loppuun. Palvelumme ei lopu raportin toimittamiseen, vaan vastaamme myös mahdolliseen selvityspyyntöön ja edustamme sinua Verohallinnon suuntaan.

Näiden lisäksi laskemme virtuaalivaluuttojen luovutusvoittolaskelmat eräkohtaista FIFOa hyödyntäen, mikä mahdollistaa jokaisen erän todellisen hankintahinnan käyttämisen. Sen ansiosta et maksa turhaan veroa ja sinulla on mahdollisuus suunnitella verotustasi paremmin. Eräkohtaisen FIFOn avulla saavutetaan tarkkuus, jota yleisillä kolmannen osapuolen laskureilla tai muilla globaalia FIFOa hyödyntävillä toimijoilla ei ole mahdollista saavuttaa.

Palvelemme asiakkaitamme myös yleisen verokonsultoinnin, sekä yritysverotuksen osalta. Osaamme huomioida juuri sinun osaltasi merkitykselliset asiat ja tarjota näiden verotuksen osalta ratkaisuja. Laadimme myös ennakkoratkaisuja.

Yksityishenkilöiden osalta palvelumme eivät ole valitettavasti vähennyskelpoisia. Verohallinto on katsonut, että veroilmoituksen täyttämisessä ja antamisessa on kyse henkilökohtaisesta lakisääteisestä velvollisuudesta ja tämän velvollisuuden täyttämisestä aiheutuvat kulut ovat henkilön omalle vastuulle kuuluvia vähennyskelvottomia elantomenoja (KHO 20.4.2016 taltio 1508). Palvelustamme perimämme maksut eivät siten ole valitettavasti henkilöverotuksessa vähennyskelpoisia.

Mikäli palvelumme on tilattu yritykselle, niin tarjoamamme palvelut ovat verovähennyskelpoisia yritykselle laajan vähennysoikeuden nojalla.

Toimeksiannot

Voidaksemme antaa sinulle tarjouksen toimeksiantosi suorittamisesta, tulee sinun toimittaa meille kaikki oleelliset toimeksiantoon liittyvät tiedot. Näitä tietoja ovat erityisesti verolaskennan osalta kaupankäyntidatat kaikista käytössä olevista pörsseistä, sekä lompakoista. Huomaathan, että tarvitsemme tiedot myös lompakoista, joissa on pelkkiä siirtoja. Nämä voivat vaikuttaa oleellisesti siirrettyjen erien FIFO-arvoihin. Kerrothan meille myös, mikäli olet käynyt kauppaa useammassa lohkoketjussa.

Verolaskennat suoritetaan perustuen toimitettuun ja käytössä olevaan dataan. Meidän ei ole mahdollista aina päätellä datan perusteella puuttuuko siitä jotain, minkä vuoksi datan keräämiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Meiltä saat datanhakuohjeet yleisimpiin käytössä oleviin pörsseihin asiakaspalvelustamme. Autamme mielellämme, mikäli sinulla herää jotain kysymyksiä datanhakuun liittyen.

Vastaavasti ennakkoratkaisujen ja verokonsultoinnin osalta, kuvaathan meille verotuksellisen haasteesi mahdollisimman tarkasti ja toimitat kaikki siihen liittyvät tiedot, kuten selvityspyyntökirjeen Verohallinnolta, sekä muut tausta-aineistot.

Toimeksiantosopimusta varten tarvitsemme sinulta henkilö- sekä osoitetietosi. Keräämme henkilötiedot turvapostin avulla.

Suoritamme toimeksiannot niiden saapumisjärjestyksessä. Sopimusta tehtäessä yksityishenkilönä voit valita aloitetaanko toimeksianto välittömästi sopimuksen allekirjoituksen jälkeen vai aloitetaanko se 14 päivän peruutusajan jälkeen. Huomaa, että jos valitset toimeksiannon välittömän aloituksen, luovut kuluttajansuojalain mukaisesta peruutusoikeudestasi. Tarvitsemme kirjallisen ilmoituksen, mikäli toivot toimeksiantosi aloitettavan heti. Yritysasiakkaidemme toimeksiannot aloitamme jonotilanteemme mukaan (ilman 14 päivän viivettä).

Kun olet lähettänyt tarvittavat tiedot toimeksiantoa varten, tarkistamme ne ja teemme sinulle tarjouksen. Hyväksyttyäsi tarjouksen ja allekirjoitettuasi sopimuksen toimeksianto aloitetaan sovitun mukaisesti. Pidämme sinut ajan tasalla toimeksiannon edetessä ja toimeksiannon valmistuttua toimitamme sinulle loppuraportin.

Verolaskentoihimme sisältyy maksuton läpikäynti, jossa sinun on mahdollista kysyä toimeksiantoosi liittyviä asioita. Näin ymmärrät mistä luovutusvoitot ja -tappiot ovat muodostuneet verovuoden/verovuosien aikana. Toimeksiantomme hintaan sisältyy myös loppuraportin toimittamisen jälkeen vastaaminen esimerkiksi Verohallinnon selvityspyyntöihin.

Toimeksiannon aloituksen yhteydessä saat toimeksiantoasi hoitavan asiantuntijan yhteystiedot. Olethan ensisijaisesti yhteydessä toimeksiantoosi liittyvissä asioissa suoraan sinulle nimettyyn asiantuntijaan. Voit olla myös tarpeen niin vaatiessa yhteydessä asiakaspalveluumme info@elmox.fi / +358 50 331 2253.

Laskutus

Laskutamme toimeksiannon varausmaksun sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen laskutussyklimme mukaisesti. Lähetämme henkilöasiakkaillemme laskut ensisijaisesti sähköpostilaskuina asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Yritysasiakkaillemme lähetämme laskut ensisijaisesti verkkolaskutusosoitteeseen. Voit myös pyytää meitä lähettämään sähköpostilaskun.

Toimeksiannon loppulasku lähetetään toimeksiannon valmistuttua. Huomioimme loppulaskussa jo maksetun varausmaksun.

Laskutamme pääsääntöisesti kerralla koko toimeksiannon loppulaskun. Laskun jakaminen osiin on kuitenkin mahdollista, jos asia sovitaan etukäteen ennen laskuttamista. Loppulasku voidaan jakaa maksimissaan neljään erään. Jos lasku on jaettu eriin, lähetämme kaikki laskut kerralla, mutta niiden eräpäivät ovat sovitun mukaisia.

Toimitamme maksamattomista laskuista muistutuslaskun 14 päivää alkuperäisen laskun eräpäivän jälkeen. Voit siis maksaa erääntyneen laskusi alkuperäisen laskun mukaisesti. Jos jätät muistutuslaskunkin maksamatta, toimitamme toisen maksumuistutuksen 7 päivää ensimmäisen maksumuistutuksen eräpäivästä. Jos lasku on tämän jälkeen yhä maksamatta, siirrämme asian perintätoimiston käsiteltäväksi.

Laskuihin ja laskutukseen liittyvissä asioissa voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme info@elmox.fi tai soittaa 050 331 2253.

Verojen ilmoittaminen ja veroilmoitus virtuaalivaluutoista

Luovutustappio ei automaattisesti tarkoita veronpalautuksia. Mahdollisten veronpalautusten määrä riippuu myös muista veronalaisista tuloista. Luovutustappio on käytettävissä tulevaisuuden mahdollisista luovutusvoitoista viiden (5) vuoden ajan henkilöverotuksessa. Verohallinto huomioi tämän automaattisesti.

Pitää. Ilmoitusvelvollisuus syntyy aina, kun verotukseen realisoituu luovutusvoittoa tai -tappioita. Arvonmuutos realisoituu verotuksessa jokaisessa virtuaalivaluutan käyttötilanteessa. Lue lisää

Jos olet asiakkaamme, ota yhteys toimeksiantosi suorittaneeseen asiantuntijaan. Mitä nopeammin olet yhteydessä, sitä nopeammin pääsemme reagoimaan selvityspyyntöön. Selvitämme virtuaalivaluuttoihin liittyvät selvitykset puolestasi.

Jos et ole asiakkaamme, ja sait selvityspyynnön, voit silti ottaa yhteyttä meihin ja annamme mielellämme tarjouksen toimeksiannosta ja/tai selvityksen tekemisestä Verohallinnolle.

Veroilmoitusaika alkaa keväällä edellisen verovuoden osalta. Veroilmoituksen jättöpäivä on aina henkilökohtainen ja tämän tarkan päivämäärän löytää joko esitäytetyltä veroilmoitukselta tai OmaVerosta.

Veroilmoitusta pystyy muuttamaan, vaikka ilmoitusaika olisi jo päättynyt. Muutoksia pystyy tekemään verotuksen päättymiseen asti. Verotuksen päättymispäivän löydät viimeisimmältä verotuspäätökseltä tai OmaVerosta.

Verotuksen päättymisen jälkeen ilmoittaminen tulee tehdä oikaisuvaatimuksella.

Kannattaa. Omaksi vahingoksi oikaiseminen kannattaa, sillä itse ilmoittamalla veronkorotuksen määrä on lähtökohtaisesti pienempi, kuin viranomaisen oikaisulla verovelvollisen vahingoksi. Tämän lisäksi esimerkiksi tappioiden ilmoittaminen oikaisuvaatimuksella on kannattavaa, sillä ne tulevat huomioidun viiden seuraavan vuoden pääomatuloista.

Virtuaalivaluuttoihin sijoittaminen kannattaa pitää läpinäkyvänä Verohallinnon suuntaan, jotta säästyy mahdollisilta ongelmilta jatkossa.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä kolme vuotta verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta. Esimerkiksi vuoden 2021 oikaisuvaatimus on oltava Verohallinnossa viimeistään 31.12.2024.