Valikko Sulje

Usein kysyttyä

Tutustu usein kysytyimpiin kysymyksiimme! Jos vastaus ei löydy täältä, voit aina ottaa meihin yhteyttä info@elmox.fi tai soittaa asiakaspalveluumme 050 331 2253.

Yleistä

Olemme täällä auttamassa ihmisiä vaikeaksi koetun asian ymmärtämisessä. Tuomme varmuutta virtuaalivaluuttojen alati muuttuvaan verotuskenttään.

Olemme tällä hetkellä ainoa toimija, joka laskee toimeksiannot eräkohtaista FIFOa hyödyntäen. Eräkohtaisen FIFOn avulla saavutetaan tarkkuus, jota yleisillä kolmannen osapuolen laskureilla tai muilla globaalia FIFOa hyödyntävillä toimijoilla ei ole mahdollista saavuttaa.

Olemme toimineet tällä alalla käytännössä sen alkuajoilta saakka. Tästä kertynyt kokemuksemme ja työntekijöidemme koulutustausta vero-oikeuden puolelta tuo teoreettisen tietotaidon käytännön rinnalle.

Talossamme on myös muiden alojen, kuten laskentatoimen ja yrityksen johtamisen ja strategian ammattilaisia.

Kehitämme jatkuvasti osaamistamme alalla, sen alati muuttuvan luonteen vuoksi. Seuraamme päivittäisellä tasolla markkinan kehittymistä ja omaamme ensi käden tiedon verotuksellisista muutoksista ja siihen liittyvistä asioista.

Virtuaalivaluutta on virallinen käsite. Puhekielessä käytetään synonyyminä kryptovaluutta termiä.

Eivät valitettavasti. Veroilmoituksen täyttämisestä ja antamisesta Verohallinnolle on kyse henkilökohtaisesta lakisääteisestä velvollisuudesta ja tällaisen velvollisuuden täyttämisestä aiheutuvat kulut ovat henkilön omalle vastuulle kuuluvia vähennyskelvottomia elantomenoja (KHO 20.4.2016 taltio 1508). Kyseiset kulut eivät siten ole henkilöverotuksessa vähennyskelpoisia.

Toimeksiannot

Toimeksianto alkaa kun otat meihin yhteyttä. Tämän jälkeen pyydämme sinua toimittamaan kauppatiedot ynnä muut meille. Tarkistamme ne ja teemme sinulle tarjouksen. Allekirjoitettuasi sopimuksen, toimeksianto aloitetaan muotoilemalla aineisto ja tämän jälkeen laskemalla se. Toimeksiannon valmistuttua toimitamme sinulle veroilmoituksen täyttöön soveltuvan loppuraportin laskenta-ajankohdilta.

Tarvitsemme kaiken kaupankäyntidatan kaikista lompakoista ja pörsseistä. Laskennat suoritetaan vain toimitetun datan perusteella. Datasta ei aina ole nähtävissä puuttuuko jotain, jonka vuoksi datan keräämiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Sopimusta varten tarvitsemme sinulta henkilötiedot. Keräämme henkilötiedot turvapostin avulla.

Käsittelemme kaikkia meille tulevia tietoja ja materiaaleja varovaisesti ja huolellisesti. Tietoturva ja tietosuoja ovat meille lähtökohtaisesti tärkeitä asioita toiminnassamme. Voit lukea lisää rekisteriselosteestamme.

Laskentaa varten tarvitsemme myös kaikki tiedot käytetyistä lompakoista, vaikka niissä olisi pelkkiä siirtoja. Nämä voivat vaikuttaa oleellisesti siirrettyjen erien FIFO-arvoihin.

Suoritamme toimeksiannot niiden saapumisjärjestyksessä. Sopimusta tehtäessä voit valita aloitetaanko toimeksianto välittömästi sopimuksen allekirjoituksen jälkeen vai aloitetaanko se 14 päivän peruutusajan jälkeen. Huomaa, että jos valitset toimeksiannon välittömän aloituksen, luovut kuluttajansuojalain mukaisesta peruutusoikeudestasi.

Toimeksiannon aloituksen yhteydessä sinulle toimitetaan sitä hoitavan verolaskijan yhteystiedot. Voit siten olla yhteydessä toimeksiantoasi hoitavaan henkilöön suoraan.

Pyrimme suorittamaan toimeksiannot niille annettujen aika-arvioiden mukaan. Toimeksiantojen valmistumistahti riippuu, puuttuuko toimeksiannosta dataa tai onko siellä muita selvitettäviä asioita joko verotuksen osalta tai asiakkaan kanssa.

Informoimme asiakkaita aina sopimuksessa määritellyn ajan välein toimeksiannon etenemisestä.

Ei hätää, jos et tarvitse tai halua läpikäyntiä, se voidaan aina pudottaa toimeksiannosta.

Toimeksiantomme ovat yleisimmin tuntihinnoiteltuja. Toimeksiantojen laajuus pyritään arvioimaan mahdollisimman tarkasti tarjousta tehdessä, mutta kaupankäynnin ja siitä saatavan datan luonteen mukaisesti muutokset toimeksiannon laajuuteen ovat mahdollisia. Jos toimeksiannon suorittaminen kustantaa näkemyksemme mukaan 20% yli arvioidun, teemme uuden tarjouksen ennen toimeksiannon jatkamista.

Laskutus

Laskutamme varausmaksun sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä. Varausmaksun määrä riippuu toimeksiannon laajuudesta. Loppulasku lähetetään toimeksiannon valmistuttua ja jo maksettu varausmaksu huomioidaan loppulaskun summassa eriteltynä.

Toimeksiantojen loppulaskut lähetetään läpikäyntiä seuraavana perjantaina.

Laskutamme pääsääntöisesti kerralla koko toimeksiannon loppulaskun. Laskun jakaminen osiin on kuitenkin mahdollista, jos asia sovitaan etukäteen ennen laskuttamista. Loppulasku voidaan jakaa maksimissaan neljään erään. Jos lasku on jaettu eriin, lähetämme kaikki laskut kerralla, mutta niiden eräpäivät ovat erillään sovitun mukaisesti.

Laskutamme toimeksiannot pääsääntöisesti sähköpostilaskuina. Yrityksille toimitamme pyynnöstä verkkolaskun.

Voimme toimittaa laskun erillisestä pyynnöstä sekä yksityis- että yritysasiakkaalle myös paperilaskuna.

Toimitamme maksamattomista laskuista muistutuslaskun 14 päivää alkuperäisen laskun eräpäivän jälkeen. Jos jätät muistutuslaskunkin maksamatta, toimitamme toisen maksumuistutuksen. Jos lasku on tämän jälkeen yhä maksamatta, siirrämme asian perintätoimiston käsiteltäväksi.

Laskuihin ja laskutukseen liittyvissä asioissa voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme info@elmox.fi
tai soittaa 050 331 2253

Verojen ilmoittaminen ja veroilmoitus

Tappio ei automaattisesti tarkoita veronpalautuksia. Mahdollisten veronpalautusten määrä riippuu myös muista veronalaisista tuloista.

Pitää. Ilmoitusvelvollisuus syntyy aina, kun verotukseen realisoituu luovutusvoittoa tai -tappioita. Arvonmuutos realisoituu verotuksessa jokaisessa virtuaalivaluutan käyttötilanteessa. Lue lisää

Jos olet asiakkaamme, ota yhteys toimeksiantosi suorittaneeseen verolaskijaan. Mitä nopeammin olet yhteydessä, sitä nopeammin pääsemme reagoimaan selvityspyyntöön. Selvitämme virtuaalivaluuttoihin liittyvät selvitykset puolestasi.

Jos et ole asiakkaamme, ja sait selvityspyynnön, voit silti ottaa yhteyttä meihin ja annamme mielellämme tarjouksen toimeksiannosta ja/tai selvityksen tekemisestä Verohallinnolle.

Veroilmoitusaika alkaa keväällä edellisen verovuoden osalta. Veroilmoituksen jättöpäivä on aina henkilökohtainen ja tämän tarkan päivämäärän löytää joko esitäytetyltä veroilmoitukselta tai OmaVerosta.

Veroilmoitusta pystyy muuttamaan, vaikka ilmoitusaika olisi jo päättynyt. Muutoksia pystyy tekemään verotuksen päättymiseen asti. Verotuksen päättymispäivän löydät viimeisimmältä verotuspäätökseltä tai OmaVerosta.

Verotuksen päättymisen jälkeen ilmoittaminen tulee tehdä oikaisuvaatimuksella.

Kannattaa. Omaksi vahingoksi oikaiseminen kannattaa, sillä itse ilmoittamalla veronkorotuksen määrä on lähtökohtaisesti pienempi, kuin viranomaisen oikaisulla verovelvollisen vahingoksi.

Virtuaalivaluuttoihin sijoittaminen kannattaa pitää läpinäkyvänä Verohallinnon suuntaan, jotta säästyy mahdollisilta ongelmilta jatkossa.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä kolme vuotta verotuksen päättymistä seuraavan vuoden alusta. Esimerkiksi vuoden 2021 oikaisuvaatimus on oltava Verohallinnossa viimeistään 31.12.2024.