Valikko Sulje

Kaupankäynnin ohjaus verotuksella

Erilaisia virtuaalivaluuttapörssejä ja lompakoita on kymmeniä, ellei satoja erilaisia.

Verovelvollisen on haastavaa ja työlästä pysyä itse kartalla missä pörssissä ja lompakossa on mitäkin virtuaalivaluuttaa ja mistä ne on alun perin ostettu. Virtuaalivaluuttojen hinnat vaihtelevat suuresti vuorokauden sisällä ja siksi verovelvollisen on hyvä tietää mikä on hänen eri pörsseissä ja lompakoissa olevien virtuaalivaluuttojensa hankintamenot.

Kun verovelvollinen myy virtuaalivaluuttojaan toisiksi virtuaalivaluutoiksi, on haasteellista tietää luovutusvoiton tai -tappion määrä ja varata verojenmaksua varten fiat-rahaa, mikäli voittoa syntyy.

Esimerkiksi verovuonna 2018 oli mahdollista syntyä tilanne, jolloin alkuvuonna kalliilla myydyt virtuaalivaluutat saivat aikaan suuren verovelan määrän ja verovelvollisen lopetettua lähes täysin kaupankäynnin Verohallinnon linjauksen jälkeen. Sitten siirryttäessä vuoden 2019 puolelle ja kurssien romahdettua huippuarvoistaan, oli verovelvollisen salkun arvo alle verovelan määrän.

ElmoX Oy tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan. Sinun ei enää tarvitse arvuutella luovutusvoittosi tai -tappiosi määrää verovuoden vaihtumisen jälkeen tai arvuutella vallinnassasi olevien kolikoiden hankintamenoja! ElmoX Oy laskee kaikille vallinnassasi oleville virtuaalivaluutoille hankintamenon ja kertoo missä järjestyksessä fifo-jonossasi virtuaalivaluuttasi ovat.

ElmoX Oy myös auttaa sinua suunnittelemaan verotustasi sen osalta missä pidät virtuaalivaluuttojasi. Pysyt ajan tasalla luovutusvoiton / -tappion määrästäsi juoksevasti verovuoden aikana ja pystyt tekemään viisaampia päätöksiä kaupankäynnissä.

Jätä yhteystietosi, niin otamme Teihin yhteyttä. Valitaan Teille paras tapa ohjata kaupankäyntiäsi verotuksen avulla!